Reseinformation

Reseinformation

Foto: Marko Junttila

Du är varmt välkommen till Rovaniemi och en värld av arktiska smaker på FM i Mathantverk 2023 och Höstmarknaden den 17–19 oktober!

Adresserna till våra evenemang finns på programsidan.

Här hittar du offerter på inkvarteringsalternativ.

Viktig information till dig som reser med tåg

För dig som kommer söderifrån till Rovaniemi lönar det sig att beakta att VR:s tåglinjer tyvärr inte trafikerar normalt den 16 och 17 oktober. På grund av banarbeten på banavsnittet mellan Rovaniemi och Uleåborg har nattågsturerna ställts in båda dagarna liksom också dagtågstrafiken den 17 oktober. Tågförbindelserna fungerar normalt från och med den 18 oktober och returtrafiken från Rovaniemi lyckas således också per tåg.

Vi rekommenderar att boka eventuella ersättande flyg- och bussbiljetter i god tid, eftersom turerna under höstlovet fylls snabbt.

Tävlingsbuss från Åbo

Resenärer från Åbohållet och västkusten har också möjlighet att boka plats i den avgiftsfria FM-bussen för turresan till Rovaniemi. Bussen avgår från Åbo den 16 oktober cirka klockan 20 och kör via Björneborg, Vasa och Uleåborg. Ankomst till Rovaniemi på förmiddagen den 17 oktober. Om du vill åka till Rovaniemi med FM-bussen, vänligen kontakta direkt Margot Wikström: 

tfn +358 40 735 0593
e-post: margot.wikstrom@parainen.fi

Samåkning

Vi har grundat en Facebook-grupp där du kan höra dig för om gemensam transport till Rovaniemi. Gå med i Facebook-gruppen här: Mathantverk FM Samåkning

Inlämning av produkter till tävlingen

Tävlingsbidragen tas emot tisdagen den 17 oktober klockan 10–18 vid Lapplands yrkeshögskola på adressen Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi.

Det är också möjligt att skicka produkter med FM-bussen från Åbo för inlämning på mottagningsdagen – bussens slutdestination är Lapplands yrkeshögskola. Notera att det emellertid inte finns möjlighet till egentlig kyltransport i bussen.

Tävlingsbidrag kan levereras per post eller med annan motsvarande kurirtjänst veckan före tävlingen den 9–13 oktober. Vänligen säkerställ att produkterna levereras ända fram till tävlingsarrangörens adress.

Adress för produktförsändelser:

Henna Kukkonen
Lapplands yrkeshögskola
Jokiväylä 11 C
96300 Rovaniemi

tfn +358 40 585 2817
e-post: henna.kukkonen@lapinamk.fi