Program

FM i Mathantverk 2023 program

Välkommen till Rovaniemi och FM i Mathantverk den 17–19 oktober 2023! Evenemanget bjuder på intressant program för alla vänner av god, inhemsk mat!

OBS! Anmälningen till evenemanget är stängd.

Ladda ner evenemangets full program nedan.

17.10 Tisdag

  • 10–18 Mottagning av tävlingsbidragen vid Yrkeshögskolan i Lappland (Jokiväylä 11)
  • Kl. 19–21: Branschträff för företagare på Arctic Light Hotels glasterrass (Valtakatu 18)

I samband med branschträffarna möjlighet till måltid på egen bekostnad.

18.10 Onsdag

  • Cirka kl. 8–18: Domarinfo samt bedömning av tävlingsbidragen till FM i Mathantverk 2023
  • Kl. 9–15: Mathantverksseminarium (strömmas)
  • Kl. 10–18: Stor Höstmarknad

Bedömningen av tävlingsbidragen, Mathantverksseminariet och Höstmarknaden pågår samtidigt på Jokiväylä campus vid Yrkeshögskolan i Lappland på adressen Jokiväylä 11. Under dagen ordnas också en omröstning, där publiken väljer årets bästa mathantverksförpackning.

Mathantverksseminariet bjuder bl.a. på mathantverksföretagarnas inlägg, provsmakningar av matprodukter samt föreläsningar kring förpacknings-, varumärkes- och marknadsföringsteman samt en workshop. Seminariedeltagarna serveras lunch på egen bekostnad vid Yrkeshögskolan i Lappland. Seminariet strömmas och tolkas till svenska.

Höstmarknaden med mathantverkstema är ett öppet evenemang för allmänheten! Marknaden samlar mat-, naturprodukts-, och hantverksförsäljare från såväl Lappland som övriga Finland samt från Sverige och Norge.

På evenemangsscenen ordnas bl.a. arbetsuppvisningar av hantverkare. På marknaden finns också en hoppborg och andra aktiviteter för barn. Det ordnas också ett stort lotteri med fina vinster!

Försäljningsstånden på marknaden är avgiftsfria. För de företag som deltar i mathantverkstävlingen reserveras egna försäljningsstånd i yrkeshögskolans entréhall.

Anmäla dig som utställare här.

19.10 Torsdag

  • Kl. 8–16: Vi besöker Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskus Lappia i Loue (Kätkävaarantie 69)
  • Kl. 18.00–00.30: Prisutdelningsfest (Joulumaantie 8)

Under exkursionsdagen får vi bekanta oss med verksamheten vid Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskus, närmatsföretag och djur vid Lappias verksamhetsställe i Loue. Deltagarna har möjlighet att göra inköp i gårdens plant- och närmatsbutik. Under dagen serveras närmatslunch på egen bekostnad.

På prisutdelningsfesten firas vinnarna i Mathantverkstävlingen på restaurang Santamus som ligger vid polcirkeln! Kvällen bjuder på Lapplandsinspirerat program och en högklassig närmatssupé. Supén kostar 59 €. Klädseln på kvällens fest är mörk kostym.

För deltagarna ordnas avgiftsfri busstransport på exkursionsdagen till Loue och till prisutdelningsfesten. Passagerarna plockas upp från hotellen i centrum av Rovaniemi och vid behov från Hotell Metsähirvas.