Tävlingsklasser 2020

MEJERIPRODUKTER
• Pressad ost / hårdost och smaksatt hårdost
• Mögelost
• Icke syrade ostar (också bondost)
• Glass
• Smör
• Syrad mjölk

CHARKUTERIPRODUKTER
• Färskkorv
• Lufttorkat kött och lufttorkad korv
• Värmebehandlat kött
• Värmebehandlad korv
• Konserver och andra charkprodukter (t.ex. patéer och leverpastej)

FISKPRODUKTER
• Kallrökt fisk
• Varmrökt fisk
• Fiskfärsprodukter
• Inlagd fisk
• Gravad fisk
• Produkter av fiskrom

BAGERIPRODUKTER
• Fyllda bageriprodukter med vegetarisk fyllning (också karelsk pirog)
• Fyllda bageriprodukter med animalisk fyllning
• Fyllda bageriprodukter med bärbaserad fyllning
• Glutenfri bröd
• Bröd med havre, korn eller kultursort
• Mörk limpa
• ”Rieska” och andra tunnbröd
• Vetesurdegsbröd
• Rågsurdegsbröd
• Hårt bröd (t.ex. Knäckebröd)
• Ljusa traditionsbröd
• Maränger

BÄR- & FRUKTPRODUKTER
• Klassisk sylt
• Kryddad sylt (även andra än bärbaserade)
• Klassisk marmelad
• Kryddad marmelad (även andra än bärbaserade)
• Dessertsås (också siraper)
• Bär- eller fruktinläggning
• Bär- eller fruktkonfektyr

GRÖNSAKS- & SVAMPPRODUKTER
• Svampinläggning
• Mjölksyrade grönsaker
• Konserverade grönsaker
• Grönsakspatéer, -terriner och kåldolmar m.fl.

KALLA KRYDD- OCH MATSÅSER
• Dressing
• Chutney
• Kryddsås
• Naturell olja
• Smaksatt olja

SNACKS
• Snacks

NORDISKA DRYCKER UTAN ALKOHOL
• Bärsaft / must
• Glögg
• Andra drycker (alkoholfria)

NORDISKA DRYCKER, ALKOHOLHALTIGA DRYCKER
• Bär- och fruktvin
• Äkta cider
• Andra jästa drycker
• Likör
• Destillerade alkoholdrycker

INNOVATIVT MATHANTVERK
• Innovativt mathantverk