Seminarieprogram 2020

Reso bibliotek i auditoriet Martinsali, Eeronkuja 2, Reso

Onsdag 14.10.2020

Tema: Matens mångfald

Kl 11.30 
Anmälan & dörrarna öppnas

Kl 12.00 – 12.10
Tävlingens och evenemangets beskyddare, Landskapsdirektör Kari Häkämies

Kl 12.10 – 12.20
Evenemanget öppnas, Maria Taipale, Rasekos ledande rektor och Mathantverk i Finland Rf:s ordförande Eija Lamsijärvi

Kl 12.20 – 12.30
En hälsning av Reso stads livskraftschef, Samu Mattila

Kl 12.30 – 13.15 
Smaken av maten känner vi med tungan och våra sinnen, Anu Hopia, Åbo universitet (på distans)

Kl 13.15 – 13.45
Matbron, Eva Johansson, Restaurang Matmalmen Oy

Kl 13.45 – 14.45
Mathantverkarnas hisspitchar

Kl 14.45 – 15.45
Kaffe- och mingelpaus

Kl 15.45 – 16.15
Vad består matkedjan i Egentliga Finland av? – innovativa företag, genuin matkultur och aktiva konsumenter, Johanna Mattila, Brahea centret (på distans)

Kl 16.15 – 17.00
Från miljöförsvagande till miljöförbättrande lantbruk, Saara Kankaanrinta, Ovidja försöksgård, BSAG (på distans)

Kl 17.00
Seminariet avslutas

 

Torsdag 15.10.2020

Tema: Skärgårdens måltidsturism

Kl 9.30
Morgonkaffe och anmälan

Kl 10.00 – 10.30
Aki Wahlman, Foody Allen Oy

Kl 10.30 – 10.35
Åland hälsar välkommen till tävlingen 2021

Kl 10.35 – 11.00
Presentation av juryordföranden, vilka också talar.

Kl 11.00 – 11.30
Certifierat Mathantverk, Margot Wikström, Projektansvarig KulTa

Kl 11.30 – 12.00
Ulla Liukkonen, Finlands köksmästarförening

Kl 12.00 – 13.00
Lunch till självkostnadspris, Timjami, Juhaninkuja 1, Reso

Kl 13.00 – 18.00 
Företagsbesök till regionens turismföretag, Naantalin Matkailu Oy.

Kl 19.30
Galamiddag med prisutdelning, Naantalin Kylpylä, Matkailijantie 2, Nådendal, dresskod Smart Casual

Ändringar i talturer och tidtabell är möjliga.

Seminarierna streamas till Rasekos Youtube-kanal (länk till Youtube).


Studieresa till måltidsturismföretag. Arrangör Naantalin Matkailu. Torsdag 15.10.2020 Kl 13.00 – 16.30

Start från Reso, överenskommen plats
Buss nr 1. Mikola gård, presentation av den ekologiska gårdens verksamhet med beaktande av årstidens utbud.
Buss nr 2. Brinkhall Sparkling. Presentation av skumvinsfabriken.
Bussarna 1 och 2. Herrankukkaro, välkomstskål och presentation under ledning av Pentti-Oskari Kangas.
Bussarna lämnar Herrankukkaro
Buss Nr 1. Brinkhall Sparkling. Presentation av skumvinsfabriken.
Buss nr 2. Mikola gård, presentation av den ekologiska gårdens verksamhet med beaktande av årstidens utbud.
Bussarna anländer till Reso.

Raisio Oyj bjuder på en matsäck, som vi njuter av i bussen i egen takt.


Träff för matintresserade

Träff för matintresserade I restaurang Rosmarin onsdagen den 14.10.2020 kl 17 – 19, Eeronkuja 3, 21200 Raisio

Välkommen med i träffen, där branschen har möjlighet att stråla samman!

Kom med för att träffa, utbyta tankar, ideér och kunskap med såna som jobbar med samma saker som du, vare sig du är mathantverkare, producent eller förädlare.

Du väljer själv i vilken branschgrupp du har mest utbyte och kan byta grupp när du vill.

Träffen börjar genast efter seminariet och en kvällsbit med lämpliga drycker serveras till självkostnadspris.

Mathantverk i Finland Rf:s styrelse finns också på plats.

Med tanke på serveringen, anmäl dig: margot.wikstrom@pargas.fi.