Aktuellt

HÄR HITTAR DU VAD SOM ÄR AKTUELLT INOM FM I MATHANTVERK


Kari Häkämies
Kari Häkämies, landskapsdirektör, Egentliga Finland

Egentliga Finlands landskapsdirektör Kari Häkämies fungerar som hela evenemangets beskyddare.

”Kunskap och passion för produktionen av råvara, kreativitet för dess förädling och mod att pröva på nytt är styrkorna i den finländska livsmedelsproduktionen. Den inhemska närmaten och kedjan den framkallar i all sin diversitet är ytterst viktig för näringen i vårt landskap. Mathantverket lyfter fram kunskapen ur det traditionella i landskapet.”


Obs! I samband med tävlingen arrangeras många olika evenemang med måltidsturism som tema, allt från seminarier till Närmatsmarknaden och Octoberfest, en ölfestival med microbryggerier. Myndigheternas säkerhetsanvisningar beaktas i arrangemangen. Beroende på hur coronasituationen eventuellt förändras kan evenemang bli inställda, men själva tävlingen kommer att genomföras i vilket fall som helst, vid behov utan publik. Information om situationen hittar du genom att följa webbsidan artesaaniruoka2020.fi/svenska samt some-kanalerna.


30.9.2020 – Octoberfestivalen, som i samarbete med Reso stad och Neiti Raunio Oy skulle arrangeras i samband med FM i Mathantverk. Det var meningen att i samband med FM i Mathantverk arrangera en octoberfestival i samarbete med Neiti Raunio Oy och Reso stad. Octoberfestivalen har nu flyttats till år 2021. Evenemanget arrangeras alltså i ett senare skede, utan att vara en del av FM i Mathantverk. Följ Rasekos och Reso stads some-kanaler för mera information under 2021.
Tack för visat intresse!


>> Mathantverk FM 2020 – namnen på de deltagande företagen har publicerats. Se namnen på de deltagande företagen här. (5.10.2020)

#mathantverkfm2020