Mathantverk FM 2020

FM i mathantverk arrangeras 7-9.10.2021 på Åland.

Information om tävlingen: www.ha.ax/forskning-samverkan/projekt/mathantverk/?fbclid=IwAR28qKsOFhdqBBO2W2GUjQlO6kVg7MvAygGbX6QRe7-JKxt9yo6ziylLZX0

Mathantverk FM Facebook: www.facebook.com/artesaaniruokaSMmathantverkFM


Mathantverk FM i 2020 är en produkttävling riktad till alla livsmedelstillverkare i Norden och Baltikum som använder lokala ingredienser och inte inkluderar syntetiska aromer, konserveringsmedel eller färgämnen i sina produkter.

Syftet med tävlingen är att främja mathantverket och dess utveckling. Det finns 11 tävlingskategorier: allt från drycker, bär och såser till kött och fiskprodukter.

Under tävlingsveckan pågår ett varierat, kostnadsfritt program för alla som är intresserade av mathantverk och lokal mat. Obs! Myndigheternas säkerhetsanvisningar beaktas i samband med tävlingsarrangemangen. Beroende på hur coronasituationen eventuellt förändras kan evenemang bli inställda, men själva tävlingen kommer att genomföras i vilket fall som helst, vid behov utan publik.

Varmt välkommen till Reso 14-16.10.2020 du som är mathantverkare, proffs inom livsmedel, företagare eller entusiastisk hemmakock.

Evenemangets beskyddare är Egentliga Finlands landskapsdirektör Kari Häkämies.