FAQ – Usein kysyttyä

Mitä artesaaniruoka on?

Artesaaniruoan valmistuksessa käytettävät menetelmät ovat perinteitä kunnioittavia tapoja jalostaa ja säilyttää ruokaa. Keskeisimpiä piirteitä ovat tuotteiden valmistaminen ammattitaitoisesti käsin läpi tuotantoketjun, paikalliset tai vähintään kotimaiset raaka-aineet, joiden alkuperä on tunnettu sekä se, ettei säilöntä-, väri- ja lisäaineita käytetä.


Kuka voi osallistua kilpailuun?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki artesaanimaisesti elintarvikkeita valmistavat yritykset Suomesta, muista Pohjoismaista tai Baltian maista. Lue lisää kilpailuluokista ja muista ohjeista kilpailun säännöistä.


Miten voin ilmoittaa tuotteeni kilpailuun?

Kilpailutuotteet ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeella, joka on auki 28.9.2020 saakka. Yrittäjä voi ilmoittaa tuotteita useampaan kilpailuluokkaan. Kilpailuun hyväksytyistä tuotteesta menee 45 euron osallistumismaksu, joka laskutetaan sen jälkeen kun tuote on hyväksytty kilpailuun.


Mitä muuta ohjelmaa on tarjolla SM-kisojen aikana?

Kilpailujen tulokset julkaistaan Juhlaillallisella. Lisäksi järjestämme kaksi ruoka-aiheista seminaaria sekä Lähiruokamarkkinat. Seminaarit järjestetään 14. – 15.10.2020. Niihin ovat tervetulleita kaikki ruoasta kiinnostuneet. Ilmoittautuminen seminaareihin sekä juhlaillalliselle tapahtuu erikseen täällä.


Missä voin majoittua kilpailujen aikana?

Kilpailu järjestetään Raseko Raision kampuksella osoitteessa Eeronkuja 3, Raisio. Tapahtumaan osallistujat voivat varata 1.10.2020 asti Naantalin kylpylästä hotellihuonepaketteja sopimushinnoin. Huoneen hinta sisältää majoituksen, buffetaamiaisen, sauna- ja allasosaston vapaan käytön sekä kuntosalin käytön. Vaihtoehtoina ovat Comfort yhden hengen huone hintaan 124 € / henkilö / vuorokausi ja Comfort kahden hengen huone hintaan 69 € / henkilö / vuorokausi. Varaukset tehdään puh. 02 44 55 100 tai sähköpostitse info@naantalispa.fi. Varausta tehdessä mainitaan Artesaanit 2020.

Visit  Naantali on koonnut majoittumista varten alueen hotelleja, pienhotelleja sekä huoneistoja ja pihataloja.  Visit Turun majoituspalveluja löydät täältä.


Tarvitseeko seminaareihin ilmoittautua?

Kyllä. Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.


Miten vallitseva pandemia-tilanne huomioidaan kisojen järjestelyissä?

Kilpailujen yhteydessä järjestetään monenlaista oheistoimintaa ruokamatkailu- teemaisista seminaareista Lähiruokamarkkinoihin. Kaikissa järjestelyissä huomioidaan viranomaisten antamat turvallisuusohjeet. Korona-pandemia-tilanteen niin vaatiessa oheistapahtumat voidaan joutua perumaan, mutta itse kilpailut tullaan joka tapauksessa järjestämään, tarvittaessa ilman yleisöä. Seuraa tapahtumaviestintää nettisivuilla artesaaniruoka2020.fi sekä somessa.


Mistä saan lisätietoa kilpailusta?

Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Näille nettisivuille on koottu tärkeimmät kilpailuun liittyvät asiat. Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan kilpailun Facebook-sivu ja –tapahtuma.