Tävlingsklasser 2019

Tävlingsklasser 2019

MEJERIPRODUKTER

  • Pressad ost / hårdost
  • Smaksatt hårdost
  • Vitmögelost
  • Grön- och blåmögelost
  • Icke syrade ostar (också bondost)
  • Glass
  • Mjuk kittost
  • Smör
  • Syrad mjölk

CHARKUTERIPRODUKTER

  • Färskkorv
  • Lufttorkat kött
  • Lufttorkad korv
  • Värmebehandlat kött
  • Värmebehandlad korv
  • Konserver och andra charkprodukter (t.ex. patéer och leverpastej)

FISKPRODUKTER

  • Kallrökt fisk
  • Varmrökt fisk
  • Fiskfärsprodukter
  • Inlagd fisk
  • Gravad fisk
  • Produkter av fiskrom

BAGERIPRODUKTER

  • Fyllda bageriprodukter med vegetarisk fyllning (också karelsk pirog)
  • Fyllda bageriprodukter med animalisk fyllning
  • Fyllda bageriprodukter med bärbaserad fyllning
  • Bröd med havre, korn eller kultursort
  • Mörk limpa
  • ”Rieska” och andra tunnbröd
  • Vetesurdegsbröd
  • Rågsurdegsbröd
  • Hårt bröd (t.ex. Knäckebröd)
  • Ljusa traditionsbröd

BÄR- & FRUKTPRODUKTER

  • Klassisk sylt
  • Kryddad sylt (även andra än bärbaserade)
  • Klassisk marmelad
  • Kryddad marmelad (även andra än bärbaserade)
  • Klassisk gelé
  • Kryddad gelé (också växtbaserad)
  • Dessertsås (också siraper)
  • Bär- eller fruktinläggning
  • Bär- eller fruktkonfektyr

GRÖNSAKS- & SVAMPPRODUKTER

  • Svampinläggning
  • Mjölksyrade grönsaker
  • Konserverade grönsaker
  • Grönsakspatéer, -terriner och kåldolmar m.fl.

KALLA KRYDD- OCH MATSÅSER

  • Dressing
  • Chutney
  • Kryddsås
  • Naturell olja
  • Smaksatt olja

SNACKS

  • Snacks

NORDISKA DRYCKER UTAN ALKOHOL

  • Bärsaft / must
  • Kolsyrade drycker
  • Glögg
  • Andra drycker (alkoholfria)

NORDISKA DRYCKER, ALKOHOLHALTIGA DRYCKER

  • Bär- och fruktvin
  • Äkta cider
  • Andra jästa drycker
  • Likör
  • Destillerade alkoholdrycker

INNOVATIVT MATHANTVERK

  • Innovativt mathantverk