Festmiddag

Festmiddag

Välkommen att låta dig inspireras av vår kärlek till den åländska maten. Genom att välja råvaror som är producerade på Åland, odlade eller uppfödda med omtanke för både natur och djur, bidrar vi till att hålla det småskaliga lokalsamhället levande. I valet av våra viner och andra drycker har vi först letat lokalt, därefter inhemskt och sedan haft kravet att det inom dryckesproduktionen ska finnas information om producentens engagemang i miljöarbete och utvecklingsåtgärder som vidtagits för att främja en hållbar utveckling.

Tid: Fredag 8.10.2021 kl. 19.00 – 23.00

Plats: Restaurang Nautical, Hamngatan 2 

Klädkod: Smart casual

Kostnad: 3-rätters middag inkl. praliner 60€

Anmälan är bindande och festmiddagen samt drycker betalas på plats.

Dryckespaket: Med alkohol: 35€

Alkoholfritt: 25€

Dryckespaketet består av välkomstdrink, en enhet till förrätt, två enheter till varmrätt, samt kaffe eller te med påtår.

MENY

Välkomstdrink:

Stellar Organics Brut, Chenin Blanc, Sydafrika 

a-fritt Amalias Skumpis

Förrätt:

Carpaccio på åländsk gravad biff med Mattas hårdost, rostad lökmajonnäs, kallpressad rapsolja från Överängs Kvarn samt örter och skott från Simons microgreens (G).

Drycker: 

Aliwen Pinot Noir Reserva 2018, Pinot Noir, Chile eller Stallhagen Red ale 

a-fritt Amalias blåbärslimonad eller Stallhagen Styrman (IPA) 

Varmrätt:

Smörstekt åländsk abborre vänd i speltmjöl från Överängs Kvarn serverad med kräftsås, potatisstomp på åländsk potatis smaksatt med Prostinnan Ost från ÅCA och kummin samt krispigt svartbröd från Kumlinge.

Drycker:

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2019, Chardonnay, Chile eller Open Water Ålands Cider (torr)  

a-fritt Peders Munkcider

Dessert:

Mannagrynspudding på gryn från Överängs Kvarn med havtornssorbét, havtornscurd och havrekrisp.

Hantverkskaffe från Porvoon Paahtimo eller Ålandsblandning (te) med tre sorters praliner från Mercedes choclaterie.

Eventuella matallergier och specialdieter tas i beaktande enligt anmälan. 

Besök restaurangens hemsida: Restaurang Nautical 

Deltagare från Ny Nordisk Mat (-programmet och projektet Det nya Nordiska köket 2.0) anmäler sig till festmiddagen direkt till projektledare Bettina C. Lindfors, epost: bettina.c.lindfors@gmail.com

AXGAN – VAD BETYDER DET? 

Begreppet #axgan myntades av den åländske profilen Johan Mörn och började spridas på åländska socialmediakonton under 2018. Uttrycket axgan ska användas fritt och frejdigt som ett sätt att berätta att man vill främja lokalsamhället och det småskaliga.  

7-9 oktober 2021
Åland, Mariehamn

Kontaktpersoner 

Åsa Kronhed-Sogn
Mobil: +358 (0)457 345 4108
E-post:asa.kronhed-sogn@ha.ax

Frågor om anmälningar:

Eija Lamsijärvi
Mobil: +358 (0)400 566 739
E-post: fm@mathantverkarna.fi

sm@ruoka-artesaanit.fi