Branschträff

Föreningen Mathantverkare på Åland r.f. inbjuder till Branschträff – en nätverksträff för mataktörer – i samband med FM i Mathantverk 2021

Tid: Torsdagen den 7 oktober kl. 15.00 – ca. 22.00
Plats: Start och samling vid Emmaus Second Hand, Strandgatan 20, Mattas gårdsmejeri och Bryggeri & Pub Stallhagen.
Transport: Busstransport t/r från Mariehamn 
Kostnad: Branschträffen är kostnadsfri undantaget att man vill äta på Pub Stallhagen. Deltagandet förutsätter anmälan. 

Bransch-  och nätverksträff för dig som jobbar, eller skulle vilja arbeta, inom den kreativa och hantverksmässiga livsmedelsnäringen. Syftet med träffen är att du som arbetar med mathantverk eller småskalig livsmedelsproduktion ska kunna träffa andra kollegor i yrket och få möjlighet att diskutera kring förutsättningarna ni har i arbetet och hur ni kan påverka dem. Vi samtalar om hur vi kan stärka näringen och skapa tillväxt – vi har mycket att dela med oss till varandra!

Vi erbjuder 3 huvudteman där varje tema leds av en inspiratör. Åländska aktörer inom branschen finns på plats och bjuder på smakprover – som ett smörgåsbord att gå runt eller välj det som intresserar och nätverka!

Tema I: Trädgård & Fisk kl. 15 – 16.30

Plats: Emmaus Akvaponianläggning, visningsträdgård, Torggatan 16. Vid Emmaus stadsodling i Mariehamn driver man ett delprojekt finansierat av Leader Åland som fokuserar på akvaponi – cirkulär stadsodling.

Inspiratör: Anita Storm
Platsvärd: Simon Eriksson

Vi får se en urban trädgård och den potential vi har att förädla småskaligt. Här lyfts även fisken fram och vi får provsmaka på bland annat fermenterade grönsaker.

Tema II: Naturbete & Mjölk kl. 17 – 18.30  

Plats: Mattas gårdsmejeri, Sund

Inspiratör: Matias Darnelid, åländsk representant Victor Eriksson
Platsvärd: Jennifer Sundman och Lars-Johan Mattsson

Nu tar vi oss ut till den åländska landsbygden och får möta entreprenörer inom småskalig produktion och djurvälfärd. Se hur engagemang för kvalitet kan påverka förädlingen, från naturbetet till kvaliteten på mjölk. Provsmakning av kött- och mjölkprodukter och en unik mjölkprovning väntar.

Tema 111: Nordisk dryck kl 19 – 20.30 + middag, avslut ca kl. 22.00 (tillbaka i Mariehamn ca 22.30)

Plats: Bryggeri & Pub Stallhagen

Platsvärd: Johanna Dahlgren, ordförande i föreningen Mathantverkare på Åland r.f.
Inspiratör: Maria Tigerstedt, åländsk representant Joel Lindholm

Besök på den kanske mest kända dryckesplatsen på Åland, Bryggeri Stallhagen. Stallhagen har både mindre och större satsningar av nya produkter på gång. Särskilt bär och frukt är ett växande område inom drycker. Även andra aktörer som utvecklar den nordiska dryckes- kulturen finns på plats.

Kvällsmingel på Pub Stallhagen. Om du önskar äta en bit mat med lokalproducerade råvaror i puben så behöver du anmäla det i samband med din anmälan till branschträffen. Maten betalas på plats och kostar ca. 20€.

Stallhagen har även en gårdsbutik som förutom sina egna produkter säljer lokalproducerade hantverksprodukter såsom ost, honung och choklad.

Varmt Välkommen!

Besök föreningens hemsida: Mathantverkare på Åland r.f.

För mera information om branschträffen kontakta: harriet@mathantverkare.ax 

Arrangemanget verkställs genom stöd för specialprojekt av penningautomatmedel, Landskapsregeringen.

7-9 oktober 2021
Åland, Mariehamn

Kontaktpersoner 

Åsa Kronhed-Sogn
Mobil: +358 (0)457 345 4108
E-post:asa.kronhed-sogn@ha.ax

Frågor om anmälningar:

Eija Lamsijärvi
Mobil: +358 (0)400 566 739
E-post: fm@mathantverkarna.fi

sm@ruoka-artesaanit.fi